i'm sorry if you upset with my blog...coz this blog is not for update only for kpop...i was their fans and i'm studying so, there is no time only for the update of them...i just read about them from the other site...this blog is just for fun, when i happy, sad, all are about me...even though it related to my interest (xiah junsu)...mianhae *_* my interest also include learning hangul...

Wednesday, June 26, 2013

Memories~

hari terkhir habis practical 20 April yg lepas...
sekarang dh bln June 26th..
sudah 2 bulan berlalu...
duduk rumah jer...
memperbaiki skill memasak ngn skill berehat..ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

today last day of my free time...ain akan mule bertugas dgn pusat tusyen kt Simpang,,,
Buya kate gaji ckit...ntah la...ain rse okay...
mgkn ain just nk keje kowt...gaji ckit pown x kesah as long ain boleh simpan a bit...
Thanks Impak maksima for accepting me...
and thanks to Alia sebb citer psl tempat nie...kalu x ain x tau pown kt blkg tue ad tmpt kerja kosong,,,

here is the memories of last week i went to MSU for MSU launching and Dean Award Ceremony (for my last sem b4 LI result..) alhamdulillah~

first thing~
i want to talk about MSU launching, 
have u seen any launching with superb idea and great show..??
to me, i can only saw all of this in MSU...
it was launch by Tuanku Agong and it also my first time saw Agong very close in front of me..
the video montage was started by scanned of Tuanku Agong and Permaisuri Agong palm...
it was great...
and the video was unlock~it was lunch by hibiscus satellite...
which hibiscus is the main point of MSU...
....
....
....
at this point, i feel proud being MSUian..
thank you MSU for always give me many experience and opportunity in MSU..
although i'm not a best student but many things i learn here...
thanks you so much~!!
사랑해~
...
...
pasni ain akan masuk dunia pekerjaan...
harap sume berjalan lancar, insyaallah~

JUST DON'T LET YOUR PARENT DOWN...that's all~

during watch MBR flash mob for Agong
bored, during the ceremony *mimie
 others, farah and syireen...
 the other classmate after ceremony **sume muke lapaq tue
 my kpop buddy~ Mun~~!!!
 our classmate (group/batch) yang hadir ** ++nasrul and joshua...


 Alhamdulillah~

Monday, June 10, 2013

Pre Order Bedak Arab Murah


As salam,
Bedak Arab dengan harga RM35. 

Harga tidak termasuk postage.
(Pre Order untuk stock 1st July)

Postage semenanjung : Rm7
postage sabah serawak : Rm8

if interested, pm or msg me; 0177703713

**utk maklumat lanjut mengenai bedak arab, layari >> http://produk2u.com/bedak-arab-kokuryu/

Monday, May 27, 2013

Tak Mau Menganggur??!! Here the chances!!

PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Maklumat lanjut sila layari >> Jobdirumah

Wednesday, April 24, 2013

내가부구씹다~

ehhmmm..
korg dh tgok i miss You lakonan PARK YOOCHUN..??

daebak la citer nie...seyes, actually ain dh x nk tgok citer yg memerlukan air mata...
tp i had to watch this drama because
terang lagi bersuluh kowt...
sebb ad yoochun la...lagi ad budk ensem dlm tue..
and he end up crazy... ;(( kesian giler...

anyway...lagu2 kt bawah nie berjaya menambat hati ain lepas tgok i miss you nie...
TAHNIAH PARK YOOCHUN...~!!
walaupon lambat ak tgok...
tapi itd JJANG~!!!
DAEBAK~!!



 

Tuesday, April 23, 2013

CN blue is COMING~!!

aha~tetibe ari nie ain nk ckp tentang my buah hati yg syarikat die baru je nmpk Mlaysia nie ad dlm peta asia...hehehe~
OKay! i'm so EXCITED...i really can't wait for the time come which is 24th August...hope nothing is going to happen during that time...i really wanna... ;(( dh la tmpt die tmpt mse JYJ dlu, yg ain x berjaya pergi...huhu~ i just got the ticket as kenang kenangan...huhu~ Junsu yaa~~~~~~~~~~~~~

it's okay...this time i need to meet Yong oppa...chincha...and for the last time utk ain terlibat ngn aktiviti yg x bertauliah nie...**concert** hehe~serious weyh, ain sendiri pown tau tp ain nk gak tgok Yong nyanyi LIVE,,,so, here they come...okay..
calm down...and i wanna show you the seating plan..


okay...don't you excited Malaysian BOICE??? Lets rock Stadium Merdeka...~!! yeah..~!!
the setaing plan is awesome cause, the position actually okay and the staidum itself just small...^^,
So, nothing to worry~

**(^_^)")

Monday, April 22, 2013

Pekahwinan yang diatur..

Assalamualaikum,
Okay, ini seriously memg ain nk MEMBEBEL!! 

apa pendapat korang mengenai perkahwinan yang diatur?? Kalu ain, LIKE ain about 80%, means ain x kesah, as long lelaki tue kita dh teliti dulu, mksud telititue dari segi sikap die dengan orang tua, agama dia, pendapatan die...kalu awk rase awk dh satisfied, then, carry on with the arrangement...x d salah nye pown...

TETAPI~!

ad beberapa perkara yang korang kene ingat bile perkahwinan yang diaturkan nie,
pertama,
bile korg rasa korg x sedia lagu, jangan sesekali mengambil langkah untuk mengenali dengan pertunangan, siap kan diri korang tue dahulu...sebb bile korg dah masuk alam pertunangan, itu maksud nye korg dh pasti yang korg akan jalan kn tanggungjawab sebagai seorang suami ataupun isteri dan terutama nya lelaki, korang dh ad income nk mendirikan masjid tue, x mau la pinjam2 yerr, if not, dont ever take the step utk mengenali~(even b4 engagement)...ini x, dh la baru knal, x sedia lagi, tp tgk jer perempuan tue lawa or laki tue ensem, u just keep on...please aaa~ pikir panjang, berumah tangga memg dituntut syara' tp biarlah yang diredhai Allah...

kedua,
korg kene ingat, korang tue dh la nk kahwin dengan aturan keluarga, tunang pulak x lama, yer la, ikut yang islam galakkan, tunang tue x yah lama2, bagus dh! tp lepas kahwin, duduk asing2...tang mane korg nk letak perkahwinan korang tue akan berpanjangan??? salah sorg kene la mengalah, mean ikut pasangan, tgok yg mana fleksibel, kalu boleh yang perempuan la take step utk mengalah, bukn kearah keburukan pown, bende baek, suami tue pown bukn x kerja, kerja (ini penting masa analisa, kalu awak x kesah, ikut la cara suami, take step, insyaallah~)...mungkin korg akan ckp (ko ckp senang r! ko x mengalami~) okay~ memg ain x pernah alami tp impact nye kuat dlm famili ain...pikir la~ yang penting jangan duduk berjauhan, laen la kalu dh 20 tahun kawen, then, duduk berjauhan...lantak la kn..~

ketiga,
yang nie pown penting...masyuarah, hubungan suami isteri jangan la, bile x berkenan atau pun x berpuas hati, awk pendam...ehmmm~ x mau, x mau...masyuarah, syura...apa yang x kene, kite setelkan...okay, mungkin yg perempuan takot utk bersuara...gune lah kiasan...yang simple2 pown xp, berbentuk gurauan...insyaallah~akan dtg seri nye...~yer la, awk kan baru jer kenal, tunang x lame, pastue kawen, seboleh nye kerap la menegenali si suami atau pun isteri semasa lepas kahwin tue...itu la penting nye JANGAN DUDUK BERASINGAN...

pikir ye wahai muslim dan muslimah...Allah disisi kalian, mintak petunjuk dengan Allah~jangan sombong dengan nikmat nye dan jangan melakukan maksiat, ini yang utama, MUHASABAH diri, insyaallah~

**Nie ain bercakap berdasarkan pengalaman yang ain nmpk ape yang berlaku dekt dlm rumah nie baru2 nie... :) 

 

Hangat ker..??

okay...korang tgk keliling korang, kiri kanan korg bile jalan kt bandar...mane2 la...Ya Allah, warna warni malaysia nie...(padahal just 5 color jer...) lol~okay...ad x korg terfikir...ehhmm~ap nk jadi lah rakyat malaysia nie...tau x, org luar sgt mengkagumi negara kita, tau sebb ap?? sebb kite boleh duduk dengan pelbagai bangsa dalam satau negara...diorg x tau ap sbnrnye yang berlaku kt dalam nie... **kite je la yang rase kn? ehmm~

alright~pernah x terfikir, why not mereka yang dok la menyalahkan orang sana, menyalahkan orang sni tue duduk semeja, bincang! itu nama nye majlis syura...dh kire kite nie beruntung, Malaysia nie dipimpin oleh orang Melayu, orang Melayu yang berada kt atas tue silalah melakukan apa yang sepatutnye sebagai seorang pemimpin...bukn bile awk nk pilihan raya, baru awk buat nie, buat tue...betol la...menifesto kn..?? tp npe x buat sepnjg awk memerintah...sekiranya dari dulu pemerintah memerintah dengan penuh berhemah dan berdedikasi, saya rasa xd timbul isu orang Cina and orang India (certain) x sokong ap yg korg buat...mereka x sokong ad sebb, yang menyokong pown bersebb...

duit pulak jangan kate, ehmm~rasuah sana, rasuah sini, kempen bagus...saya kalu x tau ap2, bangga tgk kempen anti rasuah tue...Semoga pilihan raya kali nie bersih dengan rasuah, amiiinnn~ Ya Allah~ **sigh~ mengeluh memang x baek...tp tiap kali saya bukk fb, orang nie salah org nie..org tue salah org tue..hai, manusia...kenapa lah kn...teringin lak nk tgok, ad x keta yang memasang dua bendera sekali (ijau ngn biru)..?? ad..?? try la buat, bukk minda orang ramai...saya nk buat tp apakan daya, keta xd...huhu~ ;((

Yer la, saya nie bukn la rakyat yang bagus pown...tp saya nampak...saya lihat, saya perhati, nilai...mcm2 la...dr dulu lg..cm Dr Mahathir tue...iye~saye kagum dengan die...disebabkan die, tgok Malaysia sekarang tp x semestinye disebbkan parti,..tue disebbkan brain die yg BRAVO..~!! tp selain dr tue, byk yg saya tgk x kene...ad kn..?? ehhmmm~

Hai

Ya Allah, semoga Engkau tunjuk kan jalan kepada semua warga Malaysia...siapa yang layak menjadi pemimpin kami, kami harap sgt pemimpin yang bakal memimpin kami nanti akak melaksanakan tugas mengikut syariatmu Ya Allah~ Bersihkan pilihan raya ini dari segala bentuk rasuah dan apa sahaja aktiviti yang tidak berlandaskan keadilan..Amin~Ya Robbal 'alamin~

Tunduk Bn, Naek PR ~ Ini kali lah!!!

**segala yang tertulis di sini hanya lah pendapat saya sahaja yang hanya menginginkan kedamaian masyarakat sejagat, Insyaalla~